Fancy

A minap belefutottam egy kedves ismerősöm hirdetésébe az interneten. Szegényt elkezdték támadni, mert a mai szemlélettel szembemenő dolgot tett, akarom mondani árult.

Szőrmebundát…

Nem is igazán szemlélet ez manapság, hanem divat…
Belegondoltam kicsit a témában és álláspontot fogalmaztam meg magamban:
Mennyire kicsinyesek is az emberek. Mennyire elégedetlenek és mi mindent megtesznek, hogy ne a saját dolgaikkal kelljen foglalkozniuk.

Szánalmas!

Tisztelem a valódi állatvédők munkáját, én a kisebbségi komplexussal küzdő, hittérítőkkel nem értek egyet, – ezt mindenek előtt leszögezném – és további gondolataim is az ilyen divatmajmoknak szólnak !

Mint az önjelölt hittérítők, ha kell, ha nem terjesztik az igét. Boldog-boldogtalan tudjon róla, milyen ördögtől való dolgot csinál, miközben húst eszik, szőrme kabátot hord, cirkuszba jár és még sorolhatnám.

Szeretem az állatokat. De reálisan gondolkodok! Nem keresek kifogásokat, amivel elterelhetem a gondolataimat saját magamról.
Az önjelölt állatvédők ezt teszik. Terelnek a szánalmas életükről és ezáltal úgy érezhetik, hogy megtették a napi jó cselekedeteiket. Ezáltal érezhetik, hogy ők jó emberek és amivel tudat alatt tisztában vannak, hogy egy kalap szar az életük, azzal ezáltal nem kell foglalkozni… azt a gondot nem kell megoldani. Hiszen ők magasztosabb célért küzdenek!

Jah… persze…

Attól, hogy mindenevőként húst eszek, szépnek sőt időtállóan elegánsnak tartom a szőrmét (úgy, mint egy polaroiddal készült képet, egy zsebórát, fekete magassarkút piros talppal és még sorolhatnám) én kevesebbet érek másnál? Nem!
A ragadozó állatok kevesebbek a növényevőknél? Nem.
Saját magának az lehet állatvédő, vagy vegán, vegetáriánus aki akar? Igen! De ne erőltesse senkire! Mert itt, ezzel van a baj…

A kéretlen térítőkkel van a probléma!

Ha már ennyire bele megyünk a témába. Akkor számoljuk fel a lovardákat is. Mi az, hogy kihasználjuk szegény ártatlan lényeket, nem azért vannak, hogy dolgoztassuk, megüljük őket! Vagy netán a verseny lovak világával nincsenek tisztában az ilyen emberek? Hogy durr a fejbe, mert nem éri megmenteni őket ha lesérülnek, mert anyagilag csak veszteséget jelentenének…
Állatvédők, őket nem képviselitek?
Vagy a lovas kultusz már túl régi, az már rendben van, hogy megüljük őket? Nem lenne jobb a végtelen sztyeppéken futkosniuk ahelyett, hogy zablát rakunk a szájukba?

horse-photo-by-Danielle5-840x560

Kár ebbe bele kezdeni, higgye el nekem mindenki.

Hogy magunkhoz mérten, mások döntéseit tiszteletben tartva mit tehetünk? Éljük a saját életünket, úgy, hogy szembe merünk vele nézni és nem kitekingetünk más életére.

Társadalmunknak vannak hibái, hiszen mi emberek alkottuk és nem vagyunk tökéletesek. Ezt el kell fogadni és kicsit naturalistábban szemlélni.
Amit tehetünk, mint írtam, hogy saját magunknak megfelelő életet élünk és elfogadjuk, hogy ami nekünk megfelelő, másnak nem biztos, hogy az.

Nehéz téma ez, írásban szinte kifejthetetlen.
Vagy legalábbis sokkalta hosszabb verzióban lehetséges…

Nincs más, kicsit sodródunk az árral és próbálunk túlélni. Alkalmazkodni és boldognak lenni úgy, hogy közben nem szólunk bele a másik dolgába, még ha az manapság olyan fancy dolognak is számít.

Dah4zwyXUAA2t2o

Hozzászólás

Kategória: complicated, core, mertmegérdemlem, szemérmetlen, vonzódás

Jól gondold meg!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s